لیتیوم چین/ یک استارتآپ استرالیایی با حمایت غول معدنی ریوتینتو (ASX:RIO)، در حال جمعآوری سرمایه برای توسعه فناوری استخراج لیتیوم است که میتواند ذخایر جدیدی از این جزء ضروری باتری را باز کند و وابستگی جهانی به چین برای پالایش این کالا را کاهش دهد.
به گزارش www.sharecafe.com.au تینتو و گروه IP بریتانیا، این شرکت قصد دارد 15 میلیون دلار برای ساخت اولین تاسیسات خود برای توسعه بیشتر و تجاریسازی این فناوری جمعآوری کند.
این استارتآپ در میان گروه منتخبی از شرکتهایی است که بر روی فناوری «استخراج مستقیم لیتیوم» (DLE) کار میکنند، که پتانسیل کاهش چشمگیر هزینههای استخراج لیتیوم و دسترسی به ذخایر غیرقابل دوام را دارد. بر اساس یادداشت تحقیقاتی گلدمن ساکس در سال گذشته، استقرار موفقیتآمیز DLE میتواند تولید لیتیوم را دو برابر کند، مشابه تأثیر فناوری شیل بر بخش نفت.
ElectraLith با پالایش لیتیوم از طریق فرآیندی به نام DLE-R، خود را از رقبا متمایز می کند. این روش از الکترودیالیز برای فیلتر کردن آب نمک حاوی لیتیوم از طریق یک غشاء استفاده می کند و لیتیوم کلرید ایجاد می کند. غشای دوم بیشتر آن را به هیدروکسید لیتیوم، محصول تصفیه شده ای که در باتری های خودروهای الکتریکی استفاده می شود، خالص می کند.
چارلی مک گیل، مدیرعامل ElectraLith، مزایای تصفیه لیتیوم به هیدروکسید را برای کشورهایی مانند ایالات متحده و استرالیا که در حال توسعه سیاستهای مهم مواد معدنی برای کاهش وابستگی به چین هستند، برجسته کرد. او گفت: «تحکیم فرآیند پالایش میتواند تأثیر قابلتوجهی بر ایالات متحده داشته باشد. ما میتوانیم بدون دخالت چین مستقیماً به تسلا و دولت آمریکا آب نمک ببریم.»
طبق گزارش Benchmark Mineral Intelligence، چین در حال حاضر بر پالایش لیتیوم تسلط دارد و 65 درصد از سهم بازار جهانی را در اختیار دارد.
مایک مولیناری، مدیر عامل IP Group در استرالیا، خاطرنشان کرد که کاهش هزینهها، افزایش تولید و هدایت ژئوپلیتیک برای بخش مواد معدنی حیاتی بسیار مهم است. او تاکید کرد که فناوری که به این مسائل رسیدگی میکند، بهویژه در بازار لیتیوم، جایی که انتظار میرود تقاضا از عرضه پیشی بگیرد، موقعیت خوبی برای موفقیت دارد. او گفت: “اکثریت عظیم ظرفیت در چین است و این مشکل ساز شده است.” این میتواند وابستگی به منابع حیاتی دولتهایی را که با آنها همسو نیستید کاهش دهد.»
آزمایش ElectraLith توانایی آن را در تصفیه لیتیوم بدون آب یا مواد شیمیایی نشان داد و آن را از روشهای تبخیر سنتی که مقادیر زیادی آب مصرف میکنند و سایر فرآیندهای DLE جدا میکند. مک گیل اشاره کرد که اثبات این مفهوم نشان داد که تولید هیدروکسید موفق از آب نمک با کیفیت بسیار پایین از یوتا تهیه شده است.
علیرغم تردیدهای مداوم در مورد DLE، فناوری در حال توسعه از دهه 1970 و به صورت تجاری تنها در چند پروژه در سطح جهان اجرا شد، مک گیل به سفر طولانی شرکت در پیش رو اذعان داشت. با این حال، او خاطرنشان کرد که حمایت ریوتینتو قابل توجه است، زیرا شرکتهای بزرگ نفت و گاز و ادارات دولتی علاقهمندی خود را به دور جدید تامین مالی اعلام کردهاند.
تراویس بارونی، مشاور ارشد واحد مواد معدنی باتری ریوتینتو و یکی از اعضای هیئت مدیره ElectraLith، گفت که این فناوری “پتانسیل واقعی برای کاهش قابل توجه هزینه های اقتصادی و زیست محیطی تولید لیتیوم” دارد.