اخبارکاناداکانادا

آیا در صورت مهاجرت به کانادا می توانم تابعیت دوگانه داشته باشم؟

مهاجرت به کانادا

مهاجرت به کانادا / اگرچه آنها در نهایت شهروند کانادا می شوند، بسیاری از مهاجران به این کشور قصد دارند تابعیت مضاعف را دریافت کنند تا مزایای شهروندی در کشور خود را حفظ کنند.

تابعیت مضاعف چیست؟

به گزارش www.cicnews.com، تابعیت مضاعف زمانی اتفاق می افتد که شخصی به طور قانونی دارای دو پاسپورت مختلف به طور همزمان باشد. هنگامی که این اتفاق می افتد، فرد دارای وضعیت حقوقی یک شهروند در کشور خود و همچنین کانادا است.

برنامه مشاوره رایگان شهروندی کانادا با موسسه حقوقی مهاجرت کوهن

توجه: تابعیت دوگانه همیشه باید قوانین مربوط به هر کشور تابعیتی را که فرد در آن زمان در آن ساکن است، رعایت کند.

تابعیت دوگانه: مزایا و معایب

مهاجرت به کانادا
مهاجرت به کانادا

ممکن است دلایل زیادی وجود داشته باشد که مهاجران کانادایی بخواهند پس از اخذ شهروندی کانادا تابعیت دوگانه خود را حفظ کنند. این شامل:

امکان نگهداری دو پاسپورت به صورت همزمان

توانایی حفظ واجد شرایط بودن (و دسترسی به) حقوق و برنامه*های موجود برای شهروندان هر دو کشور
سفر ساده بین هر دو کشور که در آن یک فرد شهروند است (این اغلب شامل کشورهای متحد مرتبط نیز می شود)
*نمونه‌هایی ممکن است شامل توانایی دسترسی به برنامه‌های اجتماعی کانادا – که برخی از آنها فقط برای شهروندان در دسترس است – و توانایی داشتن دارایی در هر یک از کشورها باشد.

از سوی دیگر، نکاتی وجود دارد که باید قبل از تبدیل شدن به تابعیت دوگانه در نظر بگیرید. به عنوان مثال، در موارد خاصی، شهروندان دوگانه ممکن است ملزم به رعایت قوانین مالیاتی در هر دو کشور به طور همزمان باشند، به این معنی که ممکن است نیاز به پرداخت مالیات بیش از یک بار داشته باشند. علاوه بر این، سایر تعهدات در یک کشور (خدمات نظامی و غیره) ممکن است زندگی جدیدی را که یک مهاجر در تلاش است در کانادا بسازد، پیچیده تر کند.

آیا می توانم دو تابعیتی باشم؟

توانایی یک مهاجر برای شهروندی دوگانه در درجه اول به قوانین و مقرراتی بستگی دارد که توسط دولت کشورشان وضع شده است.

به عبارت دیگر، اگرچه کانادا به اتباع خارجی اجازه می دهد تا تابعیت اصلی خود را هنگام اخذ تابعیت در اینجا حفظ کنند، مهاجران کانادایی تنها در صورتی می توانند تابعیت دوگانه شوند که کشور مبدأ آنها نیز اجازه دهد.

بنابراین، به مهاجرانی که در نهایت به دنبال شهروندی کانادا هستند، توصیه می شود ابتدا با قوانین و مقررات کشور خود مشورت کنند تا به طور کامل متوجه شوند که در صورت تبدیل شدن به شهروندی کانادا، وضعیت فعلی شهروندی آنها چه خواهد شد.

فهرست زیر نشان می‌دهد که آیا یک مهاجر از هر یک از 10 کشور برتر کانادا با اقامت دائم (PR) می‌تواند تابعیت مضاعف خود را حفظ کند، اگر بعداً تصمیم به درخواست برای شهروندی کانادا بگیرد یا خیر.

مهاجرت به کانادا

هند

مهاجران کانادایی از هند زمانی که شهروند کانادا می شوند نمی توانند تابعیت دوگانه داشته باشند. در واقع، طبق گفته دولت هند، درخواست برای شهروندی هند پس از تبدیل شدن به شهروندی یک کشور خارجی یا ادامه داشتن/اخذ پاسپورت هندی طبق قانون یک جرم قابل مجازات است.

با این حال، اتباع هندی که تابعیت کانادا را دریافت می‌کنند، می‌توانند یک شهروند خارج از کشور هند (OCI) را دنبال کنند.

ایالات متحده آمریکا (ایالات متحده آمریکا)

ایالات متحده اجازه تابعیت مضاعف را برای اتباع آمریکایی که شهروند کانادا می شوند، می دهد. این بدان معناست که شهروندان ایالات متحده می توانند تابعیت کانادایی را بدون نگرانی در مورد تأثیری که ممکن است بر وضعیت آنها به عنوان یک شهروند در جنوب مرز داشته باشند، دنبال کنند.

چین

مهاجران کانادایی از چین نمی توانند تابعیت مضاعف داشته باشند زیرا این نوع شهروندی از نظر قانونی در چین به رسمیت شناخته نمی شود.

طبق یک توصیه مسافرتی دولت کانادا که آخرین بار در جولای 2024 به روز شد، این بدان معناست که چین ممکن است از ارائه خدمات کنسولی کانادا به مسافران کانادایی در خارج از کشور خودداری کند «اگر [آنها] شما را شهروند چین بدانند».

بنابراین، دولت کانادا به اتباع چینی توصیه می کند که همیشه با پاسپورت معتبر کانادایی به چین سفر کنند و مراقب باشند که همیشه “خود را به عنوان یک کانادایی به مقامات خارجی حاضر کنند.”

فیلیپین

شهروندان کانادایی که از فیلیپین مهاجرت کرده اند توسط مقامات محلی مجاز به حفظ تابعیت دوگانه هستند.

این بدان معناست که شهروندان فیلیپینی الاصل کانادایی که قبل از سال 1973 به دنیا آمده اند، در صورتی که حداقل یکی از والدین فیلیپینی در زمان تولد داشته باشند، می توانند برای حفظ یا بازیابی شهروندی محلی خود درخواست دهند.

توجه: افراد متولد کانادا که در زمان تولد حداقل یکی از والدین فیلیپینی داشتند، در حال حاضر شهروندی دوگانه کانادا و فیلیپین محسوب می شوند.

افغانستان

تابعیت مضاعف در افغانستان به طور قانونی به رسمیت شناخته نشده است.

این بدان معنی است که مانند مورد چین، مقامات دولتی افغانستان که شهروند کانادایی را که به آنجا سفر می کند شهروند افغانستان می دانند، ممکن است از دسترسی مسافر به خدمات کنسولی کانادا خودداری کنند.

نیجریه

مهاجران متولد نیجریه که بعداً شهروند کانادا می شوند می توانند تابعیت دوگانه خود را حفظ کنند.

با این حال، دولت نیجریه اجازه نمی دهد شهروندان کانادایی نیز بعداً در نیجریه تابعیت شوند.

پاکستان

پاکستان کشور دیگری است که تابعیت مضاعف را به رسمیت نمی شناسد.

آلتو

gh پاکستان یک توافقنامه تابعیت دوگانه با کانادا دارد، شهروندان کانادایی آزادند که تابعیت پاکستان را دنبال کنند، اما هر مهاجر پاکستانی الاصل که تابعیت کانادا را دریافت کند باید تابعیت کشور خود را در آن زمان لغو کند.

کامرون

کامرون به طور قانونی شهروندی دوگانه کانادایی-کامرونی را به رسمیت نمی شناسد. مشابه چین و افغانستان، این بدان معناست که مقامات دولتی کامرون ممکن است از ارائه خدمات کنسولی کانادا در خارج از کشور خودداری کنند، اگر فرد را شهروند کامرون بدانند.

ایران

افرادی که پس از مهاجرت از ایران تابعیت کانادا را دریافت می کنند نمی توانند تابعیت دوگانه داشته باشند. زیرا تابعیت مضاعف در ایران از نظر قانونی به رسمیت شناخته نشده است.

در حالی که این ممکن است منجر به امتناع از دسترسی به خدمات کنسولی کانادا برای مسافرانی شود که شهروند ایرانی محسوب می شوند توسط مقامات محلی، دولت کانادا همچنین توصیه می کند که «[شهروندان] کانادایی-ایرانی باید [اطمینان حاصل کنند] با استفاده از [خود] وارد و از ایران خارج شوند. ] پاسپورت ایرانی.

دولت کانادا همچنین هشدار می دهد که شهروندان کانادایی که به ایران سفر می کنند ممکن است اجازه خروج از ایران را نداشته باشند مگر اینکه شرایط خاصی را داشته باشند.

اریتره

تابعیت مضاعف از نظر قانونی در اریتره به رسمیت شناخته نشده است.

این بدان معنی است که مانند چندین کشور دیگر در این لیست، شهروندان کانادایی که به این کشور سفر می کنند ممکن است از دسترسی به خدمات کنسولی کانادا محروم شوند، اگر مقامات محلی آنها را شهروند اریتره بدانند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا