استارتآپ برزیلی که با تکنولوژی پهپادی تولید میکند که با انتشار پشههای عقیم Aedes با شیوع بیماری دنگی مبارزه میکند.
تکنولوژی که در اصل برای سمپاشی محصولات با محصولات کنترل آفات بیولوژیکی طراحی شده است می تواند در محیط های شهری برای کاهش تکثیر حشرات حامل ویروس های مضر برای انسان مانند پشه Aedes aegypti که عامل انتقال دنگی، تب زرد، زیکا و چیکونگونیا است، استفاده شود.
توسعه یافته توسط BirdView، یک استارتاپ تکنولوژی مستقر در سائو مانوئل (ایالت سائوپائولو، برزیل)، با همکاری EMBRAPA Instrumentation – یکی از چندین واحد غیرمتمرکز شرکت تحقیقات کشاورزی برزیل (EMBRAPA) – و با حمایت برنامه تحقیقات نوآورانه FAPESP در کسب و کارهای کوچک (PIPE)، راه حل مورد آزمایش قرار گرفت و در حال حاضر تحت فرآیند اعتبار سنجی آژانس بین المللی انرژی اتمی (IAEA) قرار دارد.
دیدهبان هستهای سازمان ملل متحد (UN) روشی را برای عقیمسازی پشهها از طریق تابش ایجاد کرده است و در حال هماهنگی یک برنامه همکاری فنی با کشورهای علاقهمند به استفاده از این فناوری است.
ما آزمایشهایی را برای تأیید این فناوری توسط آژانس بینالمللی انرژی اتمی با Aedes و Glossina [که به عنوان مگس تسهسه شناخته میشود] که مسئول انتقال بیماری خواب است، انجام دادیم. ریکاردو ماچادو، یکی از بنیانگذاران این استارت آپ می گوید: نتایج اولیه بسیار دلگرم کننده است.
آزمایش اعتبار سنجی این فناوری در مبارزه با Aedes با مشارکت آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سال 2002 در Seibersdorf، اتریش، جایی که آزمایشگاه تکنیک توسعهیافته توسط آژانس کنترل آفات در آن قرار دارد، انجام شد. در همان سال، این شرکت آزمایش های دیگری را در ایالت های پارانا و پرنامبوکو برزیل انجام داد.
ماچادو میگوید: «ما همچنین با همکاری آژانسی که مسئول کنترل آربوویروسها در آن ایالت آمریکا بود، آزمایشی را در فلوریدا انجام دادیم.
تکنولوژی سم پاشی کارآمدتر
تکنولوژی که این شرکت تحت حمایت برنامه تحقیقاتی FAPESP در خصوص ویژگیهای تنوع زیستی، حفاظت، احیا و استفاده پایدار (BIOTA) توسعه داده است، یک سیستم مدولار نصب شده بر روی پهپاد است که حشرات را در یک ظرف مخصوص نگه میدارد و آنها را در قبلاً مشخص شده رها میکند. مناطق، به حداقل رساندن آسیب و استرس که ممکن است باعث مرگ حشرات، تغییر در ویژگی های پرواز یا ظرفیت تولید مثل شود.
هنگامی که این پهپاد در زمین های کشاورزی استفاده می شود، حشرات را روی محصولات رها می کند تا با آفات کشاورزی که دشمنان طبیعی آنها هستند مبارزه کند. هنگامی که در مناطق شهری استفاده می شود، نرهای عقیم A. aegypti را آزاد می کند، که حتی در هنگام جفت گیری نیز فرزندی نخواهد داشت. ماده های این گونه در تمام طول عمر خود یک بار تولید مثل می کنند. کارشناسان معتقدند این راه حل جمعیت محلی A.aegypti را کاهش خواهد داد.
این روش برای چندین دهه برای کنترل آفات کشاورزی مانند مگس میوه مدیترانه ای، پروانه کاذب، کرم دنیای جدید و مگس تسه استفاده می شود.
در این تکنولوژی یک پهپاد کوچک ظرفیت رهاسازی 17000 حشره در هر پرواز را دارد که 10 دقیقه طول می کشد و مساحتی معادل 100000 متر مربع را پوشش می دهد. این مهندس توضیح می دهد که به این ترتیب می توان روزانه تقریبا 300000 حشره را رها کرد.
یکی دیگر از محدودیتهای رهاسازی پشههای عقیم به روش زمینی این است که محدود به جادههای عمومی است و به کانونهای حشره نمیرسد. پهپادها امکان رهاسازی را به روشی همگن و با استرس کم در حشره فراهم می کنند.» ماچادو مقایسه می کند.
به گفته وی، روش آزادسازی هوای استریل Aedes aegypti این امکان را فراهم می کند تا 90 درصد جمعیت و موارد جدید این بیماری را طی سه تا چهار هفته کاهش دهد. در مورد آزادسازی زمین، این نرخ ها بین سه تا چهار ماه می رسد.
رهاسازی هواپیماهای بدون سرنشین بسیار سریعتر است، امکان پرتاب مقادیر بیشتری از حشرات و به روشی همگن تر را فراهم می کند. این در سایتهای تحت درمان بیشتر منعکس میشود.»
به گفته ماچادو، پهپادها کم هزینه هستند و کار با آنها آسان است. علاوه بر این، آنها برای رهاسازی حشرات در شهرها به روشی غیرمتمرکز، با توجه به استراتژیهای نظارتی اتخاذ شده توسط عوامل بهداشتی محلی، طراحی شدهاند.
این تکنولوژی همچنین می تواند برای کاشت بذر برای احیای جنگل ها و ولبیتوهای تولید شده توسط فیوکروز [بنیاد اسوالدو کروز، یک آژانس فدرال برای توسعه نهاده های بهداشتی، فناوری ها و تحقیقات علمی] با همکاری وزارت بهداشت استفاده شود. ماچادو با اشاره به برنامه ای که اخیرا توسط این دو موسسه اعلام شده است، می گوید که هدف آن گسترش دسترسی در برزیل به پشه ها با Wolbachia است.
این فناوری که قبلاً در 12 کشور معرفی شده است شامل معرفی یک باکتری – به نام Wolbachia – به پشه ها است که از انتقال دنگی و سایر ویروس های منتقل شده توسط Aedes aegypti جلوگیری می کند.
مطلب بیشتری میخواهید بخوانید:آمستردام برترین شهر استارت اپی هلند
کارآفرین لوله
BirdView یکی از 21 استارتاپی بود که در بیست و پنجمین دوره PIPE Entrepreneur شرکت کرد. اعتبار فنی و نتایج تجاری که آنها در طول دوره 12 هفته ای به دست آوردند در رویدادی که در دسامبر در FAPESP برگزار شد ارائه شد.
یکی از اهداف اصلی PIPE Entrepreneur ایجاد روابط نزدیکتر بین دانشگاه و بازار است. به گفته هماهنگ کننده برنامه Cátia Favale، استارت آپ های شرکت کننده باید پروژه های خود را با مدل هایی که برای بازار جذاب هستند تأیید کنند. ما می خواهیم تلاش ها را به سرمایه گذاری های تجاری تبدیل کنیم. این یک برد-برد است که درآمد مالیاتی، ایجاد شغل، درآمد و توسعه اقتصادی و اجتماعی را افزایش میدهد.»
Anapatrícia Morales Vilha، یکی از اعضای گروه کمکی پژوهشی FAPESP برای نوآوری، گفت: «PIPE Entrepreneur یکی از برنامههای آموزشی پیشرو کسبوکار در سائوپائولو با هماهنگکنندههای بسیار ماهر، مربیگری و روششناسی صحیح در نظر گرفته میشود.