شرکتهای نوپای فنلاند همچنان نگران پیشنهاد برای دولت قوانین مهاجرتی فنلاند الزامات سختگیرانه استخدام مجدد کارمندان خارجی هستند، به گزارش وایالای.
دولت فنلاند در حال پیشبرد قوانین مهاجرتی فنلاند است که بر اساس آن، متخصصان خارجی در صورت ناتوانی در استخدام مجدد خود در مدت شش ماه و سایر دارندگان اجازه اقامت مبتنی بر کار در مدت سه ماه پس از بیکاری، باید این کشور را ترک کنند.
یوسف زاد، اقتصاددان ارشد انجمن استارتاپی فنلاند
گرچه الزام استخدام مجدد برای متخصصان از سه به شش ماه افزایش یافت، اما همچنان زمان نسبتاً کوتاهی است، همانطور که یوسف زاد، اقتصاددان ارشد انجمن استارتاپی فنلاند، روز یکشنبه به وایالای گفت. زاد اشاره کرد که به دلیل اندازه کوچک بازارهای کار در فنلاند، روند استخدام متخصصان میتواند چندین ماه طول بکشد.
او گفت: “فنلاند دارای بازارهای کار بسیار کوچکی است که تنها تعداد اندکی از شرکتها در اینجا قادر به استخدام متخصصان در مشاغل سطح بالا هستند. هرچه تخصص یک کارمند، تخصصیتر باشد، روند استخدام طولانیتر خواهد بود.”
زاد معتقد است که الزام استخدام مجدد، گامی در جهت نادرست برای یکی از اهداف اصلی انجمن استارتاپی فنلاند یعنی تبدیل این کشور به بهترین مکان در جهان برای کارآفرینی و جذب استعدادهاست.
او گفت: “اگر کارمندان متوجه شوند که پس از بیکاری در فنلاند، لزوماً به سرعت شغل جدیدی پیدا نمیکنند، ترجیح میدهند به کشورهایی مثل آلمان یا سوئد بروند یا هر جای دیگری که فرصتهای شغلی بیشتری وجود دارد.”
زاد اذعان داشت که کشورهای دیگری نیز محدودیتهای مشابهی را برای اجازه اقامت مبتنی بر کار وضع کردهاند. اما پیشنهاد فنلاند از این نظر متمایز است که قانونی سختگیرانه را با اجرای سختگیرانهای ترکیب میکند که کارفرمایان را ملزم به گزارش تمام کارمندان خارجی بیکار شده به اداره مهاجرت فنلاند (میگری) میسازد.
زاد تحلیل کرد: “اکنون ما یک قانون نسبتاً سختگیرانه با اجرای سختگیرانه خواهیم داشت. این موضوع برای بسیاری از شرکتهای استارتاپی مشکلساز خواهد بود.”
به گفته او، این پیشنهاد بر پایه فرض نادرستی درباره قصد کارگران خارجی شکل گرفته است: اینکه آنها برای سوءاستفاده از سیستم تأمین اجتماعی به این کشور مهاجرت میکنند.
او مقابله کرد: “آنها به تأمین اجتماعی علاقهای ندارند. آنها منحصراً به اینکه آیا میتوانند در زمان مقرر شغل جدیدی پیدا کنند یا خیر، علاقهمند هستند. آنها حتی با هزینه شخصی به دنبال کار خواهند گشت.”
طبق گفته زاد، این پیشنهاد پیامدهایی نیز برای اعتبار فنلاند خواهد داشت.
او با تاکید گفت: “ما به عنوان کشور فنلاند باید بر این متمرکز باشیم که چگونه میتوانیم بهترین افراد را برای کار در اینجا جذب کنیم و چطور میتوانیم در چشم این افراد رقابتی باقی بمانیم. نه اینکه راههای جدیدی برای اخراج مردم پیدا کنیم.”
یک دوره نظرخواهی عمومی درباره این قوانین مهاجرتی فنلاند قرار است در این بهار آغاز شود. پارلمان فنلاند در پاییز آینده این قوانین مهاجرتی فنلاند را بحث خواهد کرد، در حالی که اجرای آن انتظار میرود در اوایل سال آینده صورت گیرد.
نتیجه گیری درباره قوانین مهاجرتی فنلاند
با توجه به اهمیت جذب و حفظ نیروهای متخصص برای پیشرفت اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی، به نظر میرسد که قوانین سختگیرانهتر مهاجرتی پیشنهادی دولت فنلاند میتواند تبعات منفی بر استارتاپهای این کشور داشته باشد. این اقدام احتمالاً موجب دلسردی متخصصان خارجی از مهاجرت و اشتغال در فنلاند شده و آنها را به سمت کشورهایی با فرصتهای شغلی بیشتر و قوانین انعطافپذیرتر سوق دهد.
از طرفی، کوچک بودن بازارهای کار تخصصی در فنلاند، فرآیند استخدام مجدد متخصصان را پس از بیکاری دشوارتر میکند. بنابراین الزام قانونی برای ترک کشور در صورت ناتوانی در یافتن شغل جدید، میتواند چالشی جدی برای استارتاپها در حفظ نیروهای متخصص خود باشد.
در نهایت، با توجه به نگرانیهای مطرح شده از سوی انجمن استارتاپی فنلاند، به نظر میرسد دولت باید در بازنگری این لایحه و بررسی پیامدهای آن بر فضای کسب و کار تجدیدنظر کند. رویکردی متعادل که امنیت قوانین مهاجرتی فنلاند را با جذابیت جذب استعدادهای بینالمللی توأم سازد، میتواند برای حفظ رقابتپذیری و تداوم رشد اکوسیستم استارتاپی فنلاند مفید باشد.
منبع خبر: helsinkitimes