از آنجا که دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی نقش مهمی در پیشبرد جامعه و توسعه علمی و فرهنگی دارند رتبهبندی دانشگاهها نیز بسیار اهمیت دارد ، زیرا این رتبهبندیها میتوانند به دانشجویان و پژوهشگران در انتخاب دانشگاه مناسب و همچنین در جذب معاونان و حامیان بیشتر کمک کنند. رتبهبندیها معیارهایی همچون کیفیت آموزش، پژوهش، امکانات و منابع، همکاریهای بینالمللی و سابقه موفقیت دانشگاهها را مورد ارزیابی قرار میدهند و به این ترتیب، به دانشجویان و پژوهشگران کمک میکنند تا تصمیمات خود را با اطمینان بیشتری بگیرند.
رتبهبندی دانشگاههای جهان توسط (THE) Times Higher Education ، که در سال ۲۰۲۴ منتشر شده است، به بررسی عملکرد ۱,۹۰۶ دانشگاه در ۱۰۸ کشور و منطقه میپردازد. این رتبهبندی بر اساس روششناسی جدید WUR 3.0 صورت گرفته است که از ۱۸ شاخص عملکرد مختلف برای اندازهگیری عملکرد دانشگاهها در پنج حوزه مختلف، از جمله تدریس، محیط تحقیقاتی، کیفیت تحقیقات، صنعت و نگرش بین المللی استفاده میکند.
برای این رتبهبندی، بیش از ۱۳۴ میلیون ارجاع از بیش از ۱۶.۵ میلیون مقاله تحقیقاتی تحلیل شده است، همچنین نظرات نشریهای از ۶۸,۴۰۲ دانشمند از سراسر جهان جمعآوری شده است. از بیش از ۲,۶۷۳ مؤسسه، ۴۱۱,۷۸۹ داده جمعآوری شده است.
دانشگاه آکسفورد برای هشتمین سال متوالی در صدر این رتبه بندی قرار دارد، اما سایر دانشگاه ها در پنج دانشگاه برتر شاهد تغییراتی در رتبه های خود بوده اند. دانشگاه استنفورد به رتبه دوم صعود کرد و دانشگاه هاروارد را به رتبه چهارم رساند.
موسسه فناوری ماساچوست (MIT) امسال با دو پله صعود به مقام سوم در این رتبه بندی رسیده است. دانشگاه کمبریج پس از اینکه سال گذشته در جایگاه سوم مشترک قرار گرفت، به رتبه پنجم در این رتبه بندی سقوط کرد.
بالاترین ورود جدید به این رتبهبندی، دانشگاه کاتولیک قلب مقدس ایتالیا است که در دسته ۳۰۱-۳۵۰ رتبهبندی شده است. بیشتر مؤسسات جدیدی که در این سال به این رتبهبندی پیوستهاند، از آسیا هستند.
ایالات متحده به طور کلی با ۱۶۹ دانشگاه، جایگاه اول را در بیشترین نمایندگی در رتبهبندی دارد و همچنین با ۵۶ دانشگاه حضور قویتری را در میان ۲۰۰ دانشگاه برتر دارد. در حال حاضر، هند با ۹۱ دانشگاه، جایگاه چهارم را در میان کشورهای پرنمایندگی به خود اختصاص داده است و از چین که ۸۶ دانشگاه دارد، جلوتر است.
چهار کشور برای اولین بار وارد این رتبهبندی میشوند، که همگی در اروپا واقع شدهاند. اضافه شدن دانشگاه های کوزوو، بوسنی و هرزگوین، مقدونیه شمالی و ارمنستان با سال قبل کاملاً متفاوت است، زیرا در سال گذشته همه ورودیهای جدید از آفریقا بودند.
دانشگاه استنفورد در حوزهی آموزش برتری بیشتری دارد، در حالی که دانشگاههای آکسفورد و کمبریج در زمینهی محیط تحقیقاتی در رتبهی اول قرار دارند. ستون کیفیت تحقیق، که به تازگی تغییر نام یافته است، MIT را در صدر میبیند.
بر پایه ی چشم انداز بینالمللی، دانشگاه شارجه در امارات متحده عربی بالاترین امتیاز را کسب میکند، در حالی که ۲۸ مؤسسه برای پایه صنعت امتیاز ۱۰۰ را دریافت میکنند.
برترین دانشگاه های کانادا در این رتبه بندی
در دنیای آموزش عالی، دانشگاه تورنتو به عنوان بهترین مؤسسه آموزشی کانادا و بیست و یکمین دانشگاه برتر جهان معرفی شده است. این دانشگاه، با افتی از رتبهی ۱۸ جهانی در سال ۲۰۲۳، در حالی که بالاترین رتبه را در کانادا داشت، اکنون در رتبهی ۲۱ قرار دارد. براساس اظهارات مجله Times Higher Education، دانشگاه تورنتو به علت ترکیبی از فضای سبز و معماری تاریخی در پردیس سنت جورج خود، از دانشگاه هایی مانند آکسفورد و کمبریج جلوتر قرار دارد.
دانشگاه بریتیش کلمبیا به عنوان دومین دانشگاه برتر کانادا در رتبهبندی ۴۱ این لیست قرار دارد. این دانشگاه به دلیل دیدگاه بینالمللی و کیفیت پژوهشی خود، امتیاز بالایی دریافت کرده است، اما در زمینه تدریس، نمرهی کمتری به دست آورده است. دانشگاه مکگیل نیز به عنوان سومین دانشگاه برتر کانادا و چهل و نهمین دانشگاه برتر جهان شناخته میشود.
به علاوه، مجله Times Higher Education بیان کرده است که کانادا با داشتن هشت دانشگاه در بین ۲۰۰ دانشگاه برتر جهان، فرصتهای فراوانی را برای دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در سطح کلاس جهانی نسبت به ایالات متحده فراهم میکند، با هزینههای تحصیلی پایینتر، فرآیند درخواست سادهتر، و فرصتهای بیشتری برای اقامت دائم پس از فارغالتحصیلی.
آخرین اصلاحات برنامه دانشجویان بین المللی کانادا
۱۰ دانشگاه برتر کانادا در سال ۲۰۲۴
- دانشگاه تورنتو
- دانشگاه بریتیش کلمبیا
- دانشگاه مک گیل
- دانشگاه مک مستر
- دانشگاه آلبرتا
- دانشگاه مونترال
- دانشگاه واترلو
- دانشگاه اتاوا
- دانشگاه کلگری
- دانشگاه وسترن